Kuinka minusta tuli yrittäjä?

Sitä tässä joskus ihmettelee itsekin. Aloitin kauneudenhoitoalanyrittäjänä elokuussa 2013 eli pian 4 vuotta sitten.  Aika on kulunut todella nopeasti ja paljon on tapahtunut tänä aikana. Mutta kuinka tähän päädyin? 

Työhistoriani on värikäs ja monipuolinen ja siitä olen kiitollinen, sillä jokainen työpaikka on antanut minulle paljon eväitä elämään.  Minulla on ollut mahdollisuus tutustua moneen erilaiseen alaan ja työpaikkaan, sekä sitä kautta suureen joukkoon erilaisia työkavereita.

Ensimmäiset työvuoteni opiskelujen ohella työskentelin erilaisissa palveluammateissa mm. kukkakaupassa, huoltoaseman kahviossa  sekä vaatetusliikkeessä myyjänä. Näin vierähti  reilu kymmenen vuotta.  Kauppaopistosta valmistuttuani sain rakkaasta harrastuksesta oikean työn. Siirryin liikunnan alalle Suomen Voimisteluliittoon aluepäälliköksi Pohjois-Suomen alueelle.   Liikunnan parissa meni jälleen 10 vuotta, kunnes totesin, että sen hetkiseen elämäntilanteeseen ei enää reissu -ja viikonlopputyö sopinut ja oli aika vaihtaa ammattia ja alaa.

Koulunpenkiltä löysin jälleen itseni, suoritin Ulkomaankaupan erikoisammattitutkinnon ja pääsin työharjoittelun kautta teknologiateollisuuden ihmeelliseen maailmaan myyntiosastolle harjoitteluun ja harjoittelu johti työsuhteeseen.  Ensi askeleeni ns. kvartaalihumpasta otin vuonna 1999. Työskentelin parin ison kansainvälisen yrityksen henkilöstöhallinnon osastolla asiantuntija – ja esimies, sekä projektitehtävissä  jälleen n. 10 vuoden ajan. Tämä maailma kuitenkin kulutti minua liikaa ja totesin, että näin ei voi jatkua ja tein ison ja rohkean muutoksen!  Opintovapaalle ja opiskelemaan uutta ammattia muutamaksi vuodeksi!

Vuonna 2011 tammikuussa aloitin hierojaopinnot sekä syksyllä 2011 kosmetologiopinnot.  Suoritin siis kaksi tutkintoa yhtä aikaa. Opintojen aikana ajatus omasta yrityksestäni alkoi muotoutumaan ja niinpä joulukuussa 2012 irtisanouduin silloisesta henkilöstöpäällikön paikasta. Opintovapaani oli juuri tuolloin päättymässä ja oli siis ratkaisun aika. Suoritin opinnot loppuun ja valmistuin keväällä 2013. Kesän aikana suunnittelin yritystoimintaani ja pääsin aloittamaan elokuun alussa 2013.

Aloittaessani tein kaiken itse, hoidot, hieronnat, vastasin maahantuonnista jne edelleen, tätä tahtia meni vuosi kunnes totesin, että on aika siirtää osa töistä toisille. Nyt yritykseni on laajentunut, siten, että hoitolassa työskentelee 3 yrittäjää minun lisäksi. Itse keskityn enenevässä määrin ZAO Make Up sarjan maahantuontiin, mutta koska haluan säilyttää kosketuksen hoitoihin niin teen vielä n. pari kertaa kuukaudessa asiakaspäiviä, jolloin keskityn anti-age hoitoihin, kuten mikroneulaukseen. Tästä aiheesta tulossa blogikirjoitus, joten seuraa blogiamme,

terveisin Helena